Tehnologii utilizate | King Systems

Tehnologii utilizate | King Systems

Utilizarea ultimelor tehnologii in web design va ofera un avantaj in batalia pentru acapararea de noi clienti, astfel King Systems va ofera o unealta pentru a lupta pentru atingerea acestui obiectiv.

  • Active Server Pages (ASP), cunoscut si sub denumirile de Classic ASP sau ASP Classic, a fost primul limbaj de programare server-side al lui Microsoft pentru generarea de pagini web dinamice. Initial a fost lansat ca un add-on pentru IIS prin Windows NT 4.0 Option Pack, dupa care a fost inclus ca o componenta gratuita in Windows Server, incepând cu versiunea Windows 2000 Server). In prezent a fost depasit de versiunea sa ASP.NET.
  • HTML este o forma de marcare orientata catre prezentarea documentelor text pe o singura pagina, utilizând un software de redare specializat, numit agent utilizator HTML, cel mai bun exemplu de astfel de software fiind browserul web. HTML furnizeaza mijloacele prin care continutul unui document poate fi adnotat cu diverse tipuri de metadate si indicatii de redare. Indicatiile de redare pot varia de la decoratiuni minore ale textului, ca specificarea faptului ca un anumit cuvânt trebuie subliniat sau ca o imagine trebuie introdusa, pâna la scripturi sofisticate, harti de imagini si formulare. Metadatele pot include informatii despre titlul si autorul documentului, informatii structurale despre modul de impartire a documentul in diferite segmente, paragrafe, liste, titluri etc. si informatii cruciale care permit ca documentul sa poata fi legat de alte documente pentru a forma astfel hiperlink-uri (sau web-ul).
  • JavaScript este un limbaj de programare orientat pe obiect bazat pe conceptul prototipurilor. Este folosit mai ales pentru introducerea unor functionalitati in paginile web, codul Javascript din aceste pagini fiind rulat de catre browser. Limbajul este binecunoscut pentru folosirea sa in construirea siturilor web, dar este folosit si pentru accesul la obiecte incastrate (embedded objects) in alte aplicatii. A fost dezvoltat initial de catre Brendan Eich de la Netscape Communications Corporation sub numele de Mocha, apoi LiveScript, si denumit in final JavaScript.
  • SQL (Structured Query Language - Limbaj Structurat de Interogare) este un limbaj de programare specific pentru manipularea datelor în sistemele de manipulare a bazelor de date relaționale (RDBMS), iar la origine este un limbaj bazat pe algebra relațională. Acesta are ca scop inserarea datelor, interogații, actualizare și ștergere, modificarea și crearea schemelor, precum și controlul accesului la date.
  • Cascading Style Sheets (CSS) este un standard pentru formatarea elementelor unui document HTML. Stilurile se pot atasa elementelor HTML prin intermediul unor fisiere externe sau in cadrul documentului, prin elementul <style> si/sau atributul style. CSS se poate utiliza si pentru formatarea elementelor XHTML, XML si SVGL.
  • RSS este o familie de formate de fluxuri web, specificate in XML si folosite pentru Web syndication. RSS este folosit (printre altele) pentru stiri, weblog-uri si podcasting.Web feed-urile ofera continut web sau sumaruri de continuturi web impreuna cu legaturi catre continutul complet al respectivei surse de informatii si alte metadate. RSS ofera aceasta informatie sub forma unui fisier XML numit feed RSS, webfeed, stream RSS sau canal RSS. In plus fata de facilitarea sindicalizarii, feed-urile web permit cititorilor fideli anumitor pagini sa fie informati la actualizarea continutului de pe aceste pagini web, prin folosirea unui soft special numit agregator. In paginile web, feed-urile web (RSS sau Atom) sunt de obicei legate de cuvântul "Subscribe" ("Subscrie"), un patrat portocaliu.
  • XML (Extensible Markup Language) este un meta-limbaj de marcare recomandat de Consortiul Web pentru crearea de alte limbaje de marcare, ca XHTML, RDF, RSS, MathML, SVG, OWL etc. Aceste limbaje formeaza familia de limbaje XML.
  • Ajax (sau AJAX), prescurtare pentru Asynchronous JavaScript si XML, este o tehnica de programare pentru crearea de aplicatii web interactive. Intentia este sa faca paginile web sa devina mai rapide si deci mai acceptate, prin schimbul in fundal al unor cantitati mici de date cu serverul, astfel incat sa nu fie nevoie ca pagina sa fie reincarcata la fiecare actiune a utilizatorului. Aceasta are ca scop cresterea interactivitatii, vitezei si usurintei in utilizare a aplicatiilor web.

Tag-uri